úterý 29. ledna 2013

Bilance potřetí - shadow-box Tunisko


Už v mém minulém příspěvku Přímořské Kartágo jste si mohly všimnout, že ne vždy používám fotky, ale scrapuji i pohledy. Scrapovat se dá vše J, jak každá z nás dobře ví. Ráda používám nestandartní prvky na stránky a občas se pěkně zapotím, když nechci, aby to působilo kýčovitě. V tomto má ohromnou výhodu shadow-box. Stejně tak jako většina z nás jsem si jej přivezla domů z kurzu v Liberci, který se konal na jaře 2011 v Liberci. Musím se přiznat, že jsem na něm pracovala na etapy a dodělala jej až v létě 2011..

Některé prvky a ozdoby jsem si udělala již na kurzu, ale většinu až v klidu doma. Celý boxík je v duchu loňské dovolené – Tunisko, moře a Cartage. A převládající barvy jsou tyrkysová a hnědá.

Má první volba padla na papír z kolekce Be Amazing od My Mind´s Eye. V pravém horním rohu papíru je nápis „not all those who wander are lost“, který mě zaujal a udal tak atmosféru celého boxíku. Ihned jsem věděla, co zrovna v totmo okénku bude - ústřižky palubních letenek!




Dále jsem použila dovezené pohledy z Tuniska, nápis je vystřižen také z pohledu, přívěsek Ruku, který má ochraňovat všechny, kteří jej nosí,  tamní písek z pláže v lahvičce, pár „starých“ mincí z fénických dob, starou gázu, kterou mám od Kačabiny /tímto znovu děkuji - výborný nápad/, papír s motivy hodin, který jsem doplnila o rafičky a papír s mapou, který jsem zmuchlala a odistressovala. Dále jsem použila různé výseky a nakonec 3D motýlky.



Na papíry a pohledy jsou použila buď muchlání a Distress inkousty anebo Ničítko na papír od Tima Holtze.

Inkousty jsou použity dva – Vintage Photo a Broken China.



Venku je pěkná kosa, přiznám se bez mučení, že bych se do sluncem rozpáleného Kartága vrátila klidně hned,

glamourka.

úterý 22. ledna 2013

My Dear Watson!

aneb Smršť novinek na scrapglamour!

Jistě si mnozí z vás všimli, že od začátku ledna vkládám každý týden smršť materiálových novinek na svůj e-shop.

Je toho tolik, že bych vás chtěla upozornit na některé lahůdky, které jinde nenajdete:).

Tak například na novou kolekci od UHK Gallery My Dear Watson:


V prodeji papíry jednotlivě, i celá kolekce za výhodnou cenu plus papírové pásky na dozdobení, které ocení každá scrapařka:).
Papíry jsou oboustranné, v gramáži 250 gsm.

Vintage kolekce Le Journal je k dostání výhodně v sadě, jednotlivě papíry i s pásky: V sadě je 12 nádherných papírů v gramáži 190 gsm:


V nabídce jsou dále kolekce Herbata z malinam, vánoční a s nádechem starých časů je kolekce Silent Night a nakonec azurově modrá kolekce s tématem dovolených a moře Azzurro

Rohodně stojí za shlédnutí!

Minulý týden jsem také naskladnila novinky od Docrafts. Stačí si projet štítky a určitě najdete, co hledáte.

Skladem jsou i nádherná a kvalitní scrapbooková alba pro scrapbookové stránky 30x30 cm.






Nabídka alb je široká:).

Doplněny výrobky od Ranger Inkssentials a Tima Holze a dále naskladněny nové ColorCore čtvrtky a čtvrkty od značky Galleria Papieru:).

To jsou jen některé z novinek na scrapglamour.

Příjemné nakupování,
glamourka.

čtvrtek 17. ledna 2013

Kartágo - Bilance 2012 podruhé

Pro značku Aladine a časopis Scrapování jsem na jaře loňského roku tvořila třicítkovou stránku na soutěžní téma Volání dálek a jelikož jsme předtím byli na dovolené v Tusnisku, kde jsem navštívila i bájné starodávné Kartágo, vznikla stránka s názvem Přímořské Kartágo.

Použitý materiál:
Štětce s nádržkou
Tuše klasické
Razítko a Černý Inkoust Archival
Černý Fix
Paleta
Pohled či fotografie
a Bílá čtvrtka ColorCore 30x30 cm

 


Někdy máte fotografii či pohled plný ne zcela obvyklých barev a ať doma máte desítky či stovky papírů, tak se Vám k ní vlastně žádný scrapbookový papír ani čtvrtka nehodí. V tom případě se hodí udělat si stránku po svém, od základu. Je mnoho způsobů, jak si stránku dobarvit tak, aby Vám seděla s fotkami, ať už za použití inkoustů, Distress Stain, fixů či akvarelových pastelek. Já si oblíbila vodní štětce a tuše.

Postup:
Na bílou scrapbookovou čtvrtku jsem si nad spodním okrajem otiskla razítko Kinofilm od Aladine voděodolným inkoustem Jet Black Archival od Ranger. Ten samý motiv, ale pouze částečný, jsem otiskla do levého horního roku čtvrtky. Nakonec jsem neodolala a i v pravém roku otiskla další razítko Razítka z cestovního pasu. Jelikož pohled byl z rozpáleného přístavního starověkého města Carthage (Kartágo), jeho barevná skladba byla víceméně daná a tak jsem použila modrou a žlutou tuš. Tuše jsem si po trošce nalila do Palety a vodní štětce naplnila vodou. Pak jsem začala vybarvovat postupně razítka. Nejprve za použití žluté a poté i modré tuše. Vždy kousek žlutý, pak kousek modrý, někde se mi barvy krásně začaly vpíjet do sebe a toho jsem přesně chtěla docílit . Někde to bylo málo, tak jsem ještě přidala barvu, abych měla tmavší odstíny nebo naopak přejela čistým do tuše nenamočeným štětcem, abych přidala na „mokrosti“ a výsledek byl ještě více rozpitý. Barvy jsem nepoužila jen na vybarvení razítek. Pohled jsem si otočila lícem dolů v místech, kde jsem ho plánovala přilepit a udělala si barevný rámeček kolem pohledu, ten jsem si naznačila nejprve černou fixou a dále dobarvovala. Okraje stránky jsem také dobarvila. Nakonec jsem pohled přilepila a stránka byla hotová.



TIP1:
Pokud víte, že chcete razítkovat a budete používat vodní štětce a tím pádem pracovat s vodou, musíte použít inkoust, který je waterproof – tzn. voděodolný, jsou to takové inkousty, které jsou nejlépe na olejové bázi – např. Archival od Ranger nebo StazOn.

TIP2:
Pokud si hrajete s vodou a tušemi, použijte pouze 2 barvy, třetí Vám vznikne smícháním těchto barev. Docílíte krásně sladěných tónů a vyhnete se kýčovitosti.

TIP3:
Je možné, že se Vám scrapbooková stránka lehce zkroutí, vyžehlete si ji žehličkou, opatrně na nižší teplotu a přes látku – např. dětskou plínu.

S vodními štětci jsem nepracovala poprvé a upřímně si myslím, že Sada tří štětců s nádržkou na vodu od firmy Aladine, je nejlepší volba. Dávkují vodu přesně tak akorát. Po použití stačí omýt mýdlem a vodou. Práce s nimi je snadná, ideální pro malé děti, které tak nic nerozlijí a tvoření je tak pro maminky i děti maximálně pohodově:-). Každý štětec má jiný tvar i tloušťku, takže jedním uděláte jemnější kontury, dalším krásně roztíráte barvy a věřte mi, že je využijete všechny.

glamourka.

úterý 15. ledna 2013

Bilance 2012

V loňském roce jsem byla součástí elektronického projetku časopis Scrapování, který pro mne trval jeden přesně jeden rok.

A zde jsou mé jarní visačky a návod na ně, aneb jak jsem si hrála s inkousty Distress Stain:

Něco málo o Distress Stain
 – je to inkoust v tekuté podobě. K dostání v lahvičce (29 ml)s šroubovatelným uzávěrem.
Inkoust se nanáší pomocí pěnové houbičky, přes který tekutina protéká. Jedná se o Distress, takže jsou reaktivní s vodou, čehož se dá využít např. na mokré techniky anebo aplikovat přímo z houbičky na papír. Dá se s nimi barvit cokoli – nejen papír, ale také stužky, karton, dokonce i dřevo (tam pozor, aby
bylo jemně přebroušeno a neroztrhali jste si pěnovou houbičku) a dokonce s nimi můžete razítkovat. Barvu rozetřete po razítku a otisknete na papír.
A co na Stainech miluji je je obrovská paleta barev, ze které si vybere každý:).

Visačky jsem vyřezala na mašince BigShot, název šablony: Tag & Bookplates a pracovní plochu si chráním téměř nezničitelnou podložku od Ranger.

Zelená visačka:
Potřeby:
visačka, bílá stužka, Distress Stain- různé barvy, Distress Ink, Crowded Attic od Tima Holte, razítka číslic Portobello Road, cokoli na dozdobení dle vašeho vkusu a lepidla - 3D pěnové polštářky a lepící páska v rolleru, nůžky
Bílou visačku jsem přetřela po celé její ploše zelenkavou Distress Stain (odstín Bundled Sage)


Než „nátěr“ Distress Stain uschl, tak jsem se pustila do stužek. Bílou 1cm tenkou stužku jsem si rozstřihla na několik cca 12ti centimetrových částí, ty jsem zmuchlala v ruce a každou obarvila jinou barvou Distress Stain.

Visačku jsem chtěla ladit do zeleno-růžové a tak jsem použila Tattered Rose, Victorian Velvet, Bundled Sage a Frayed Burlap.


Tečky jsem vytvořila opět Distress Stain, odstín Frayed Burlap a to jednoduchým přitlačením lahvičky (resp. pěnové houbičky) na visačku.Abych zvýraznila okraje visačky, tak jsem použila Blending Tools a Distress Ink, odstín Bundled Sage a nakonec i Frayed Burlap.



A pak už přišlo na řadu zdobení visačky: ideální na to jsou samolepící kartičky a papírové výseky Tima Holte. Některé kartičky jsem podlepila 3D pěnovými polštářky. Dále otrhaný lísteček s čísly, kde jsem použila razítko ze sady Portobello Road. A protože jsem chtěla visačce dodat trošku barev, zvolila jsem barevné výseky Tuscany od designéra Michaela Powella. Pak už zbývalo jen dozdobit stužkou, květinou a knoflíkem s mašličkou z provázku, kovovými ozdobami, růžovými kamínky a 3D motýlky ze sady Wings White.


A zde je má hotová Zelená visačka:



Růžová visačka

Potřeby: visačka, Distress Stain, Distress Crackle Paint, Distress Ink, razítka, Blending Tools, embossovací médium od Ranger, horkovzdušná pistole , prášek na embossing, lepidlo v tužce, 3D pěnové polštářky a něco na dozdobení – krajka, stužky, květiny, výseky nebo třeba kovové ozdoby... Z bílé visačky uděláme růžovou tak, že Distress Stain (Tattered Rose) přejedeme celou plochuvisačky


Než mi plocha uschla, nabarvila jsem si kolečka od visačky Distress Crackle Paint, což je lesklá barva, která po zaschnutí popraská (odstín Antiguee Bronze). Ty jsem pak použila místo průchodek.


Na suchý porvch razítkujeme motivy o pár odstínů tmavšími než je podkladová barva. Já použila razítka Bird Print od Docrafts a Distress Ink (Tea dye).




Poté přišel na řadu embossing: velkoplošné razítko Topiary Garden jsem namočila do podušky s embossovacím médiem a přitiskla na visačku. Rychle nasypala embossovaci prášek od Papermanie (černý se třpytkami, Black Sparkle) a pomocí horkovzdušné pistole prášek zatavila. Nakonec jsem okraje visačky odekorovala pomocí Blending Tools a Distress Ink (Aged Mahogany) a protože mi to připadalo málo, okraje visačky jsem namočila do embossovacího média, posypala embossovacím pudrem a celý proces embossování si zopakovala.






A nakonec zbývalo visačku dozdobit. Použila jsem starou krajku, růžovou stužku, květiny, perlový hřebíček a výseky lístečků. Kruhový otvor ve visačce jsem zpevnila kolečky, ty jsem podlepila lepidlem v tužce a provlékla stužky. Kousek provázku jsem si přeložila, na jeho konec zavěsila kovový kočárek, zbývající část provázku jsem ozdobila uzlíky a přivázala k visačce. Nakonec jsem použila samolepky číslic 17, které jsem načernila Distress Inkem (Black Soot) a přidala párek motýlků.




Materiál poskytla firma Davona s.r.o., distributor Docrafts pro ČR. Vyrobila Marie - scrapglamour,
www.scrapglamour.cz.

Pokud jste ještě nečetly v časopise, užijte si článek,
vaše glamourka.




Zapomenutá z léta

V loňském roce se mi podařilo vytvořit maximální počet stránek. Našla jsem si čas na tvoření, ale už ne tolik času na svůj blog, tak jsem se rozhodla s tím něco dodatečně udělat ve stylu hesla Nikdy není pozdě:).

Jedna zapomenutá z léta 2012, foceno kolem roku 1985 na pravidelné pondělní cestě do lesa. Velká výprava za houbami. Na fotografii jsem se svojí maminkou Marií.


Stránka: bílá colorcore čtvrtka, zelená colorcore čtvrtka, razítka Tim Holtz, Archival Jet Black od Ranger, spreje, které jsem před lety ukořistila na Davoně, stužka a zelenkavý pudr Perfect Pearls. Doblenděno po okrajích inkoustem Distress, odstín Bundled Sage za pomocí Blending Tools.

Jedna z mých rychlovek:),

glamourka.


úterý 1. ledna 2013

PF 2013!

Rok 2012 mi uběhl jako voda. A stalo se toho opravdu hodně:-). Doufám, že rok 2013 bude ještě lepší než rok předchozí, že bude tak báječný a proměnlivý, plný setkávání, poznávání a tvoření se stejně postiženými dušičkami jako jsem já, že bude také nabitý novými příležitostmi, plný tvoření, nových technik a stejně tak i plný zvratů a kotrmelců, které k životu prostě patří a pokud je přežijeme, s odstupem času se nad nimi upřímně a od srdce zasmějeme...snad se nám mnohé z těchto situací podaří řádně zdokumentovat, abychom měly, co scrapovat!

Přeji všem do nového roku jen ta pozitivní NEJ. Především hodně zdraví, štěstí, lásky a pohody. Tvořilkám spoustu nového materiálu, novinek, technik a to, čeho se nám nedostává: více času na tvoření:-).

glamourka.