pátek 18. dubna 2014

Velikonoční vejce inspirovaná Francií a Ruskem

Velikonoce, svátky jara, si užívají dospělí i děti. Když jsem vloni držela v ruce nepotřebné plastové obaly ve tvaru vajec od známých bonbonů - arašídů v čokoládě, měla jsem jasnou vizi, ovšem realizace poněkud pokulhávala... až do letošního dubna. 

K těmto plastovým velkým vejcím jsem připojila ještě pět malých polystyrenových vajíček a dekorace inspirovaná elegantní Francií a zdobným Ruskem byla na světě:-)


Pokud mne tedy v tvorbě chcete následovat, budete potřebovat:

korálky
akrylové barvy Artiste odstín čirá, zlatá, kořeněná červená a perleťová
perličky na šnůře bílé a zlaté
zlatá zdobná stuha 
tissue papír na decoupage


Nejdříve jsem natřela plastová vejce akrylovými barvami, celkem třemi nátěry, aby byla podkladová barva hutnější a neprosvítal podklad. 




Pak jsem francouzské vejce pokryla tissue paper za pomoci akrylové čiré barvy, papírovou vrstvu jsem opět přelakovala. Dozdobila jsem látkovou květinou, peříčky a perlami. K francouzské variantě jsem dozdobila ještě dvě malá vejce - jedno technikou decoupage jako vejce velké a druhé jsem polepila korálky a perličkami různých velikostí. 

Tip: Doporučuji použít tavnou pistoli, já ji bohužel nemám a lepila jsem glossy accents.... úmorné a velmi pracné, neboť pomalu schne.




Vejce inspirované Ruskem jsem dozdobila zlatou stuhou, květy a kovovými dekoracemi. Povrch jsem ozvláštnila ornamenty malovanými tekutými perlami a třpytivými lepidly. Malá vejce jsou natřena barvou podkladovou a následně kontrastní barvou, pro popraskaný efekt nakonec přetřená čirým Distress crackle. 





Pokud se necháte inspirovat, přeji mnoho radosti z tvorby. 
Moc děkuji za přízeň a přeji všem  krásné Velikonoce!!!

Krásný den, One and Only

1 komentář:

  1. Šárko, bomba! Strávila jsem několik minut jen prozkoumáváním detailů! Vejce jsou nádherné....Takové bych chtěla mít doma:-).

    OdpovědětVymazat