pátek 3. dubna 2015

Velikonoční vejce... scrapbooková stránka

Letošní Velikonoce jsou ve znamení opravdu aprílového počasí. Za poslední tři dny pršelo, padaly kroupy, mrzlo a sněžilo, foukal vítr, ale také se ukázalo sluníčko. Snad se počasí brzy umoudří a budeme se moci radovat z krásného jarního počasí.
Do té doby jedna malá inspirace k tvorbě milé scrapařky.


Ústředním motivem této velikonoční scrapbookové stránky je fotografie mého jednoročního syna ve skořápce.. obtížně jsme jej tehdy přesvědčovali, aby do ní vlezl a chvíli tam vydržel,  ale nakonec se zadařilo a tak mám díky jeho trpělivosti a ochotě skvělý základ pro svoji tvorbu :-)

Jako podklad jsem vybrala dvě stránky 30x30cm, béžovou jsem zarámovala 2 cm okrajem zelenobílé, odstřihlou zbylou čtvrtkou jsem podložila fotografii. Stránka je nepravidelně obšitá na šicím stroji různými typy stehů. Podklad jsem si dozdobila otisky razítek motýlů, motivy poštovních razítek, krajky, koleček a not. Pro vintage vzhled jsem jednotlivé utržené čtvrtky oblendila Distress Ink barva Vintage Photo. Nebojte se trhat a mačkat, do projektů přidáte trochu dotyku starých časů.

Pro 3D efekt jsem použila bílé látkové květiny, jejichž středy jsem obarvila zeleně Distress Inky. Motýly jsem vystřihla a nalepila, stejně jako ciferníky hodin... moc ráda je na svých projektech používám, podtrhují skutečnost stále plynoucího času a jedinečnost okamžiku. Na stránce také naleznete krajkové rozety, chipboards ve tvaru vážky, kamínky, výseky a washi pásku.

Zbývá přidat text ze samolepicích písmen a je hotovo!

Ještě několik pohledů na stránku zblízka. 
V pravém horním rohu jsem dozdobila gessem za použití kovové masky.





Přeji vám všem krásné velikonoční svátky, mnoho zdraví, štěstí a času stráveného ve společnosti těch nejbližších.

Mějte krásný den, 

One And Only.



2 komentáře: