pondělí 22. října 2012

Babička do školky

Od 1. října probíhá ve třech pilotních mateřských školách ve Frýdku Místku nový projekt "Babička do školky".

O co jde a Jak  bude probíhat pilotní projekt ve Frýdku-Místku?
Senioři, čili pohádkové babičky a dědečci, budou od října 2012 do dubna 2013 pravidelně, vždy jeden týden v měsíci, docházet do vytipovaných 3 mateřských škol ve Frýdku-Místku a číst dětem pohádky.

Při první návštěvě senioři rozdají dětem pohádkové sešity, do kterých si děti budou lepit pohádky a nálepky za splnění úkolů. V rámci každé návštěvy budou senioři číst dětem pohádky, budou si s nimi povídat o knížkách, o literárních hrdinech, budou kreslit obrázky atd.

Po každém čtení senioři rozdají dětem "domácí úkol" - pohádku pro rodiče. Tuto pohádku si děti odnesou domů a rodiče jim ji doma přečtou. Druhý den si senioři budou s dětmi o pohádkovém příběhu povídat. Za splnění domácího úkolu obdrží děti od pohádkové babičky či dědečka nálepku. Při poslední návštěvě v dubnu 2013 proběhne vyhodnocení a dítě s největším počtem nálepek - obdrží dárek.

Akci zastřešuje organizace Celé Česko čte dětem o. p. s.



Scrapglamour měl tu čest dodávat pro tuto akci bloky. Jsem ráda, že jsem se mohla byť nepatrným dílem, zúčastnit tohoto svkělého projektu.

Věřím, že celý projekt bude mít úspěch a rozšíří se po naší zemi a všech mateřských školách. Podpořte tuto snahu i vy, lajkujte a informujte své okolí.

Více informací se dočtete na oficiálních stránkách celostátní kampaně Celé Česko čte dětem®:
http://www.celeceskoctedetem.cz/cz/menu/698/nase-aktivity/babicka-do-skolky/

Článek i fotografie byly použity se souhlasem Celé Česko čte dětem o. p. s.

Vaše glamourka.

Žádné komentáře:

Okomentovat