čtvrtek 17. ledna 2013

Kartágo - Bilance 2012 podruhé

Pro značku Aladine a časopis Scrapování jsem na jaře loňského roku tvořila třicítkovou stránku na soutěžní téma Volání dálek a jelikož jsme předtím byli na dovolené v Tusnisku, kde jsem navštívila i bájné starodávné Kartágo, vznikla stránka s názvem Přímořské Kartágo.

Použitý materiál:
Štětce s nádržkou
Tuše klasické
Razítko a Černý Inkoust Archival
Černý Fix
Paleta
Pohled či fotografie
a Bílá čtvrtka ColorCore 30x30 cm

 


Někdy máte fotografii či pohled plný ne zcela obvyklých barev a ať doma máte desítky či stovky papírů, tak se Vám k ní vlastně žádný scrapbookový papír ani čtvrtka nehodí. V tom případě se hodí udělat si stránku po svém, od základu. Je mnoho způsobů, jak si stránku dobarvit tak, aby Vám seděla s fotkami, ať už za použití inkoustů, Distress Stain, fixů či akvarelových pastelek. Já si oblíbila vodní štětce a tuše.

Postup:
Na bílou scrapbookovou čtvrtku jsem si nad spodním okrajem otiskla razítko Kinofilm od Aladine voděodolným inkoustem Jet Black Archival od Ranger. Ten samý motiv, ale pouze částečný, jsem otiskla do levého horního roku čtvrtky. Nakonec jsem neodolala a i v pravém roku otiskla další razítko Razítka z cestovního pasu. Jelikož pohled byl z rozpáleného přístavního starověkého města Carthage (Kartágo), jeho barevná skladba byla víceméně daná a tak jsem použila modrou a žlutou tuš. Tuše jsem si po trošce nalila do Palety a vodní štětce naplnila vodou. Pak jsem začala vybarvovat postupně razítka. Nejprve za použití žluté a poté i modré tuše. Vždy kousek žlutý, pak kousek modrý, někde se mi barvy krásně začaly vpíjet do sebe a toho jsem přesně chtěla docílit . Někde to bylo málo, tak jsem ještě přidala barvu, abych měla tmavší odstíny nebo naopak přejela čistým do tuše nenamočeným štětcem, abych přidala na „mokrosti“ a výsledek byl ještě více rozpitý. Barvy jsem nepoužila jen na vybarvení razítek. Pohled jsem si otočila lícem dolů v místech, kde jsem ho plánovala přilepit a udělala si barevný rámeček kolem pohledu, ten jsem si naznačila nejprve černou fixou a dále dobarvovala. Okraje stránky jsem také dobarvila. Nakonec jsem pohled přilepila a stránka byla hotová.



TIP1:
Pokud víte, že chcete razítkovat a budete používat vodní štětce a tím pádem pracovat s vodou, musíte použít inkoust, který je waterproof – tzn. voděodolný, jsou to takové inkousty, které jsou nejlépe na olejové bázi – např. Archival od Ranger nebo StazOn.

TIP2:
Pokud si hrajete s vodou a tušemi, použijte pouze 2 barvy, třetí Vám vznikne smícháním těchto barev. Docílíte krásně sladěných tónů a vyhnete se kýčovitosti.

TIP3:
Je možné, že se Vám scrapbooková stránka lehce zkroutí, vyžehlete si ji žehličkou, opatrně na nižší teplotu a přes látku – např. dětskou plínu.

S vodními štětci jsem nepracovala poprvé a upřímně si myslím, že Sada tří štětců s nádržkou na vodu od firmy Aladine, je nejlepší volba. Dávkují vodu přesně tak akorát. Po použití stačí omýt mýdlem a vodou. Práce s nimi je snadná, ideální pro malé děti, které tak nic nerozlijí a tvoření je tak pro maminky i děti maximálně pohodově:-). Každý štětec má jiný tvar i tloušťku, takže jedním uděláte jemnější kontury, dalším krásně roztíráte barvy a věřte mi, že je využijete všechny.

glamourka.

3 komentáře:

  1. Parádní stránka v super barvičkách! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásná stránka a barvy jsou má krevní skupina :)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji:-). Barvičky jsem se snažila dodržet přesně jako ve skutečnosti, bylo to tam kouzelné, hned bych se tam vrátila...

    OdpovědětVymazat