úterý 4. června 2013

Bilance pošesté - Steampunková stránka

Už dlouho jsem se chystala použít své oblíbené metalické stainy na scrapbookový projekt. Splnilo se mi to, když jsem narazila na kolekci Chronology od Docrafts. Tato kolekce je plná kontrastů, hýří barvami, ale především se nese v duchu stylu steampunk.

Proto jsem na tuto stránku zvolila metalické odstíny společně s embossovanými ozubenými kolečky a kovovými ozdobami, neboť se vše dokonale doplňuje. Metalické distress inkousty spolu s doblenděním nám navodí atmosféru „pokovení“ a vintage a spolu s fotografií tak tvoří dokonalý obraz.


Materiál:
fotografie a bílá čtvrtka ColorCore
Metallic Distress Stain: Antiqued Bronze, Brushed Peter, Tarnished Brass
Distress Ink:Walnut Stain, Tea Dye, Wild Honney a Brushed Corduroy
Blending Tools a inkoust Archival Ink Jet Black
razítka Chronology z časopisu DoCrafts a razítka Bitty Grundge, design Tim Holtz
embossovací kapsa TRI-BOSS Chronology Ozubená kolečka
váleček na kreativní tvoření, akrylový blok
kovové ozdoby Chronology – klíče, hodinové ciferníky a ručičky a kovové ozdoby, design Tim Holtz
číslice z Grungeboard  Tim Holtz Elements
lak a lepidlo Accents Crackle a Accents Glossy a oboustranná lepící páska

Postup:

Na bílou čtvrtku naneseme v jednom směru metalické distress stainy. Snažíme se o nerovnoměrnou aplikaci různých barev vedle sebe. Barvy volíme tak, aby se nám k sobě hodily a barevně se doplňovaly. Jednotlivé barevné nátěry se mohou překrývat, docílíme tím nových odstínů. Necháme zaschnout.

Černým Archivalem orazítkujeme čtvrtku po jejím obvodu a také v místech, kam přilepíme fotografii. Hrany čtvrtky jsou zvýrazněny také černým Archivalem.

Za pomoci válečku a embossovací kapsy vytlačíme vzor kapsy do papíru – spíše nahodile, aby stránka dostala na zajímavosti. Embossovací kapsa ozubená kola se nám dokonale hodí. Není nutné embossovat motiv po celé čtvrtce.

Embossované části zvýrazníme doblenděním inkousty od Ranger za pomoci Blending Tools.

Já použila teplý Wild Honey a Tea Dye a pak hnědé inkousty Walnut Stain a Brushed Corduroy, které se skvěle doplňují s metalickými odstíny a díky nim získáme patinu.

Přilepíme fotografii na námi zvolené místo a začneme zdobit stránku. Já použila kovové ozdoby z kolekce Chronology spolu s hřebíčky a ozdoby od Tima Holtze.


Hřebíčky jsou rozmístěny různě po stránce. Kovové ozdoby jsem situovala v okolí fotografie, v levém horním rohu a na pravé straně. Zde je také číslovka 37, která udává rok, kdy byla fotografie pořízena.

Číslice jsem odistrainila metalickými stainy a nechala zaschnout. Poté jsem na ně aplikovala Accents Crackle, abych docílila popraskaného vintage vzhledu a nakonec přilepila na stránku.


Všechny komponenty včetně grungboard číslic jsou lepeny lepidlem Accents Glossy. Fotografie je přilepena oboustrannou lepící páskou.

Materiál poskytla firma Davona, s.r.o. Projekt zpracovala Marie – scrapglamour.
Tento projekt jste také mohly vidět na webu www.tvorive-projekty.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat